Следвайте ни

Полицаят със заемите бил осъждан за невърнат борч

Младшият полицейски инспектор Йордан Стойнов, който днес бе отстранен от работа заради жалби, че е завличал хора с пари, вече веднъж е бил осъждан. Срещу него е бил издаден изпълнителен лист за взет заем, който той „забравил“ да върне. 

Дисциплинарното производство срещу служителя на реда е започнало днес, потвърди пред „Марица“ директорът на ОДМВР Пловдив старши комисар Йордан Рогачев, който е пуснал заповедта за отстраняването му.

Според събраните досега данни инспекторът от РУ-Труд, който до март миналата година е обслужвал селата Войсил, Бенковски и Царацово, принуждавал хора и цели семейства да му дават пари назаем, като за целта някои от тях дори се налагало да теглят кредити. След това обаче полицаят не връщал парите. Една от сумите, за които е известно, е 2500 лева, а сред жертвите му имало и пенсионери. По тази схема служителят е действал през 2012 и 2013 г., както и миналата година. 

В полицията многократно са постъпвали жалби срещу мл. инсп. Стойнов, като най-много са ужилените от него в село Войсил. Имало е и един подаден сигнал в Районна прокуратура. Досега обаче той не е бил проверяван служебно по въпросните случаи. 

Въпреки множеството сигнали полицаят досега не е бил разследван. През март 2018-а той е бил преместен на служба в сектор "Специализирани полицейски сили", като е пратен за постови в един от обектите на МВР.

"Тепърва предстои да разговаряме с хората, които са се жалвали от действията на служителя, и да вземем обяснения от тях. Ако се докаже, че е извършил нарушение, ще му бъде наложено наказание. Ако обаче стане ясно, че полицаят е извършил престъпление - ще бъде даден на прокуратурата", категоричен е шефът на полицията Йордан Рогачев.

 

 

 

Костадин Аршинков

Ръководител екип „общество“

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер във вестниците „Пловдивски новини” и „Стандарт“. В „Марица” е редактор и ръководител на екип „Общество”.   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?