Следвайте ни

Полицаи връчиха стипендии на 21 даровити деца в Широка лъка

viber icon

21 ученици от Националното училище по фолклорни изкуства в Широка лъка получиха еднократни стипендии от по 100 лв. Средствата са осигурени от дарителска кампания сред служители на ОД на МВР - Смолян. Директорът на ОД на МВР-Смолян, ст.комисар Николай Димов, лично връчи стипендиите на отличилите се таланти от училището.  

"В дирекцията в Смолян има създаден фонд, в който всеки служител заделя малък дял от заплатата си. Досега за 8-9 години от създаването му са дарени над 140 хил.лв. Има комисия от 9 души, която определя на кого да се помогне", казва ст.комисар Димов.

Освен даровитите възпитаници в Широка лъка, преди Коледа три децана загинали полицаи – служители на ОДМВР-Смолян получиха своите коледни подаръци. Това са Александра на 14 години, Лилия на 18 години и Величка на 6 години, които са подкрепени със сума от по 550 лв. за всяка от тях.

Старши комисар Николай Димов връчи награди и на трима участника в конкурса за детска рисунка на тема „Аз и детското полицейско управление“. Награди и грамоти получиха Диляра Мехмедова – 5 клас от девинското село Грохотно, Емир Алиман – 5 клас, с. Грохотно и Денислав Маджуов – 4 клас, гр. Мадан. Инициативата е във връзка с планираните дейности по Националната програма „Детско полицейско управление“, организирано от Главна дирекция национална полиция. В конкурса второ място спечели петокласникът Енгин Сунай Мевлюдов от ОУ „Гео Милев“ село Грохотно.

В конкурса участваха 87 творби от 25 Областни дирекции на МВР в страната, като всички рисунки бяха продадени на благотворителен търг, а набраните средства ще бъдат дарени на деца, на загинали служители в системата на МВР. Ст.комисар Димов сам откупи една от рисунките, която ще намери подобаващо място в директорския кабинет.

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?