Следвайте ни

Подхващат ремонт на улици и пътища в Брезовско

viber icon

Ударен ремонт на улици във всички селища на община Брезово стартира по европейски проект и със средства от капиталовата програма. Ще бъдат обновени и участъци от 70-километровата общинска пътна мрежа, съобщи инж. Борис Гърков, директор на дирекция ТСУ в община Брезово. Ремонтът е една от най-мащабните дейности на общината от началото на  мандата на кмета Христо Енков.

По Програмата за развитие на селските райони ще бъдат ремонтирани шест улици в Брезово, както и по три в Борец и Пъдарско и четири в Чоба. Проектът е на стойност 1 173 145 лева без ДДС.

Процедурата по избор на изпълнител и строителен и авторски надзор приключи, администрацията чака становището на ДФ „Земеделие“, за да започне строителните и ремонтните дейности.

От средствата в размер на 500 хиляди лева, предоставени на община Брезово от Министерството на финансите за капиталови разходи, са заделени близо половината за изкърпване на дупки и ремонт на улици и пътища. За пътищата предвидените средства са 125 хиляди лева. Още 150 хиляди ще „погълне“ ремонтът на  уличната мрежа в десет населени места. Улиците там са на земна основа, без настилка, те ще бъдат подравнени и насипани с трошено-каменна настилка. На малки и тесни улички в Свежен и Розовец ще бъде положен бетон -селата са отдалечени от асфалтовите бази и е практически невъзможно да се осигури гореща смес за тяхното асфалтиране. 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?