Следвайте ни

Питбула трябваше да арестуват, не хората

Мъжът на стопанката му бил готов да убие кучето, полицаите го спрели

viber icon

Питбулът трябваше да бъде затворен, не хората. Това коментираха днес пред репортер на „Пазарджишка Марица“ съседи и близки на семейството, чието 3-годишно момченце вчера следобед бе нахапано до смърт от домашното им куче. Хората са притеснени, че докато институциите се натуткат, може да пострада и друго дете. Макар че животното е вързано на каишка, не е трудно да се влезе в двора при него, коментираха събрали се край почернения дом мъже.

Според думите им, по време на инцидента майката и бащата не са били вкъщи и е изкривена информацията, че са ядели и пиели, оставяйки сина си без надзор. Таткото бил в командировка в Стара Загора. Трябвало да се върне в петък, но го повикали по спешност след трагедията. Майката пък била миячка на чинии в Германия. Тази сутрин е пристигнала в селото.

За 3-годишното им момченце се грижела бабата. Този ден обаче то отишло при леля си, майка на 2-месечно бебе. Докато тя се грижела за него, племенникът й се обадил, че ще отиде до тоалетна. Забавил се, но жената решила, че е отишъл в близката къща на баба си, която пък също била спокойна, че детето е под грижите на лелята. Предполага се, че междувременно то е отишло при кучето, а как се е стигнало до фаталната схватка, никой не може да предположи. По всяка вероятност е било гладно.

По принцип питбулът не бил агресивен, даже съседи го описват като дружелюбен. При направените вчера огледи въртял опашка и се галел на полицаите и ветеринарите. Винаги е бил на каишка, според съседи не е обучаван за бой. Но щом веднъж е посегнало, винаги може да го направи повторно, безпокоят се те. В същото време недоволстват, че сред задържаните е и лелята, отделена от двумесечното си кърмаче.

Съпругът й още вчера бил готов да убие кучето на място, като разбрал какво е направило. Спрели го полицаите, като му обяснили, че убйството на гръбначно животно също е наказуемо.

 

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?