Следвайте ни

Отрязаха хотел в Хисаря за освобождаване от такса смет

viber icon

Балнеоложки обект в Хисаря по официален ред поиска от местната власт да бъде освободен от такса битови отпадъци за периода на извънредното положение и времето, през което той е бил затворен. Сумата, която фирмата иска да спести, е в размер на 314 лева. Общинският съвет отхвърли категорично искането.

Кметът на Хисаря инж. Пенка Ганева, както и общинските съветници, бяха единодушни, че няма законно основание обектът на ПРО ЕАД  да бъде освободен от такса смет, макар и за няколко седмици на извънредното положение.

Таксата се заплаща за събиране и транспортиране на отпадъците, третирането им в съоръжения, за поддържане на чистотата на територията на цялата община. Ако обаче има случай, в който един обект да е необитаем за по-дълго време и да не генерира битови отпадъци, то заявлението за това се депозира до 31 октомври на предходната година, а случаят не е такъв.

Няма основателна причина този обект да бъде освободен от такса твърди битови отпадъци. Освен това става въпрос за сума от 314 лева, която не би подобрила значително финансовото положение на фирмата, ако тя бъде освободена от местната такса за периода на извънредното положение, коментираха в Общинския съвет в Хисаря.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?