2374

От ВМЗ Сопот с първи думи след фаталния инцидент

„Най-напред бих искал да изкажа дълбоките съболезнования от името на колегите, работниците и ръководството на ВМЗ към близките на починалия млад мъж – Костадин Дончев.

Инцидентът е станал около 6.30 ч. тази сутрин в 241 цех на завода в Сопот. Със съжаление трябва да кажа, че по своя инициатива и в грубо нарушение на правилата за безопасен труд Костадин Дончев се качва на телфер /съоръжение с повишена опасност/, за да забърше конденза от изпаренията на ваните, без да спре тока.

Починалият млад мъж е работил като „галванизатор цианови вани“ в 241 цех. Работи във ВМЗ от 3 май, т.г. и по думите на прекия му началник е бил изключително добър работник, бързо навлязъл в спецификата на работата.

Преминал е първоначален инструктаж, и оттам нататък всеки ден – ежедневен инструктаж, включително и тази сутрин. За съжаление, обаче това му действия, отново ще повторя – извършено, без да е оторизиран и в грубо нарушение на правилата за безопасност, води до фаталния инцидент.

Още веднъж изказваме съболезнования на близките на починалия млад мъж. Ръководството на завода е предприело действия да говори с родителите, които са в чужбина и ще поеме всички разходи по погребението“.

Пресцентър

Вазовски машиностроителни заводи ЕАД

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
съдба

съдба

26.07.2022 | 14:53

Ужассс!!!

Отговори
1 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?