Следвайте ни

Опасност: Скала заплашва да смаже къщи в пловдивско село

viber icon

Живеещите в две къщи в пловдивското село Дряново снощи спешно са били евакуирани, поради опасност от срутване на голяма скална маса. След проливните дъждове тя е започнала да поддава.  Това съобщи областният управител Дани Каназирева. Тя обясни, че първоначално сигнал за опасността е подал кметът на община Лъки Валентин Симеонов.

Веднага е създадена организация и вчера в късния следобед е извършен оглед на място от пожарникари. Констатирано е, че има реална опасност образуваните пукнатини в скалата да предизвикат разрушаването й и откъсване на скални отломки, които да паднат върху близките къщи.

„След като стана ясно каква е ситуацията решихме да не се поеме риск и дадохме указания на кмета на община Лъки за евакуирането на хората от двете къщи. Реагирахме незабавно, като огледите ще продължат и през следващите дни", коментира областният управител.

Нощта е минала спокойно в Дряново, хората от евакуираните къщи са приютени и най-важното е, че няма пострадали. По думите на кмета на общината в едната къща живее тричленно семейство, което временно е настанено при близки в селото. Втората къща е за гости, собствениците са се преместили в друго тяхно жилище, а клиентите, които са били по това време там, са си тръгнали.

Днес в 10.30 часа в Областна администрация ще се проведе среща по повод ситуацията в село Дряново, в която ще участват МВР и Гражданска защита.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай