Следвайте ни

Обсъждат продажбата на общинска баня заради частно голф игрище

viber icon

Банята на хисарския квартал „Миромир“ ще бъде  сложена на тезгяха за продан. Към „Банчето“ има интерес от страна на Димитър Георгиев, собственик на хотел „Хисар“ – най-големият СПА комплекс в града на императорите. Ако се стигне до решение за продажба, обектът ще бъде обявен на търг, заяви кметът на общината инж. Пенка Ганева.

Намерението бе потвърдено и на заседание на Общинския съвет в Хисаря миналия ден, по време на което  бе разгледана докладна записка на кмета с предложение  собствеността на „Банчето“ да бъде преобразувана от публична общинска в частна общинска. Преактуването ще даде възможност на общината да обяви обекта за продажба.

Предложението породи дълги спорове и до решение не се стигна. Общински съветници настояха преди Хисарския парламент да вземе решение за промяна на вида на собствеността, което ще даде възможност да продажба, да бъде взето под внимание мнението на жителите на хисарския квартал „Миромир“. На заседанието присъства и Николай Крушовски, представител на инвеститора.  Той обясни, че проектът предвижда запазването на банята, нейното реновиране и осигуряване  на възможност тя да се използва  и от гражданите.

Няма изискване на някой закон да се правят такива обществени обсъждания, решението относно продажбата на общинска собственост се взема от Общинския съвет, коментира кметът на общината инж. Пенка Ганева. Но след като има общински съветници, които настояват за такова обсъждане, нека го направим , допълни тя.

Хотел „Хисар“ е заявил инвестиционни намерения в квартал „Миромир“ още преди няколко години, припомни Ганева.  Инвеститорът имат проект за изграждане на голф игрище и други обекти, за да продължи да развива туризъм в Хисаря. Собствениците са закупили над 1000 декара земя около баня „Банчето“ и продължават да купуват. В периметъра попада и банята на квартала, която е затворена от дълго време поради нерентабилност.

Срещата с жителите на квартал „Миромир“, в която ще участват кметът на общината и  общински съветници е във вторник, 15 септември, от 18.00 часа в местното читалище.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?