Следвайте ни

Областният иска от съветниците в Калояново да сложат временен кмет

viber icon

Областният управител Ангел Стоев изпрати писмо до Общински съвет – Калояново, в което апелира да изпълни императивните норми на Закона за местното самоуправление и администрация, като избере временно изпълняващ длъжността кмет на Община Калояново.

Както "Марица" писа, правомощията на кмета на общината Георги Георгиев бяха прекратени заради условната му присъда за шофиране под въздействието на наркотици. Отстраняването му стана с решение на ЦИК и ОИК. В края на май обаче Общинският съвет не успя да избере временно изпълняващ длъжността кмет на общината. Затова сега Ангел Стоев настоява съветниците да направят втори опит.

Утре областният управител ще посети Калояново, за да се срещне с председателя на Общинския съвет, заместник-кметовете и секретаря на общината.

Ето какво написа областният управител до общинарите в Калояново:

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИ 

СЪВЕТ – КАЛОЯНОВО

ДО ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ

В ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - КАЛОЯНОВО

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

На 31.05.2021 година Общински съвет – Калояново е провел свое извънредно заседание и с Протокол № 22 са приети Решение № 181 и Решение № 182. По отношение на цитираните решения е осъществен контрол за законосъобразност от страна на Областния управител на област Пловдив и  същите са върнати в срок за ново обсъждане, респ. отмяна от Общински съвет - Калояново.

С настоящото желая да се обърна към Вас, като апелирам Общински съвет – Калояново да изпълни императивните норми на Закона за местното самоуправление и администрация, като избере временно изпълняващ длъжността кмет на Община Калояново. Законодателят ясно и в пълна степен е отчел изключителната важност на непрекъсваемостта на управленския процес в една община като гаранция за законосъобразност и защита правата и интересите на гражданите. Пряката демокрация и волята на гражданите са основните мотиви именно на общинския съвет да е вменено правомощието за избор на временно изпълняващ длъжността кмет на Община. Всеки един от Вас е получил мандат на представителство от гражданите на община Калояново. Вие сте призвани да защитите в пълна степен обществения интерес посредством изпълнение на императивите на действащото законодателство. 

Най-учтиво Ви моля, да оставите тесните партийни цели и интереси отвъд и да положите необходимите усилия да отговорите на очакванията на гражданите на Община Калояново. Обратното би означавало, че абдикирате от отговорностите, които сте поели, както към своите избиратели, така по отношение защитата интересите на Община Калояново. 

Политиката означава умение за управление, чиято основа са общите ценности и това налага да намерите консенсус помежду си за взимане на решение в изпълнение на действащото законодателство.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Йозо П.

Йозо П.

07.06.2021 | 19:01

Що за съветници сте бре маскари за да не можете да работите по законите Български ?Бягате от отговорност !Ние пари ви броим да работите по народна воля !Така ли изпълнявате нашите заръки ?Вие всинци морал имате ли ? Я се вземете в ръце и поставете човек на това отговорно място ! Човек с голяма буква Ч !Успех !

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?