Следвайте ни

Ново увеличение на цената на газа поиска „Булгаргаз”

„Неохим” АД реорганизира производството си и свали цената на амониевия нитрат

viber icon


ДимитрловградНово увеличение на цената на природния газ от близо 2 процента поиска от Комисията по енергийно и водно регулиране „Булгаргаз”. Увеличението ще влезе в сила от 1 юли и ще е за период за три месеца. Както е известно КЕВР определя цената на газа, която е обвързана с международните цени на течните горива и курса на долара, на всяко тримесечие. Това ще бъде третото поредно увеличение на синьото гориво за годината, като експертите са на мнение, че няма да е последното.
Цената на природния газ, който е основната суровина за производството на амониев нитрат, пряко влияе върху цената на продукцията ни, коментираха от мениджмънта на най-големия български производител на азотни торове „Неохим” АД. Въпреки това, като отговорна към българското земеделие компания, ние реорганизирахме производствените си мощности и успяхме да постигнем пределно минимална цена на амониевата селитра, която от 16 юни се продава за 360 лева за тон без ДДС, допълниха от ръководството на „Неохим”. Ще задържим тази цена поне до средата на месец юли, когато заводът ще спре производство за годишния планов ремонт на производствените системи. Очакваното ново увеличение на газа от 1 октомври вероятно ще се отрази върху цената на продукцията ни при старта на есенния торов сезон, коментираха от димитровградската компания.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?