Следвайте ни

Не доказвай, че си простак, пушейки на училищната ограда

Новини от Пазарджик и региона

viber icon
За никого не е тайна, че учениците масово пушат и всяко междучасие бързат навън, за да запалят цигара. Така е от години.

Разбира се, тютюнопушенето не е най – големият порок на човечеството, а и всеки има право на избор, да бъде или да не бъде пушач, без никой да го съди за това.

Грозното в случая е, че районът около авторитетна сграда, каквато е тази на СУ „Нешо Бончев”, се е превърнал в пушилня за малки и големи, а освен ученици, мястото се използва и от случайни минувачи, решили да спрат за „фас пауза”, съобщава ПИА нюз.

По този повод, от днес, на училищната ограда са поставени табели, които гласят: „Подозирам, че си простак, не го доказвай, пушейки ТОЧНО ТУК!”.

Инициативата за това е на художника и учител по изобразително изкуство в „Нешо Бончев” – Нистор Хаинов. Идеята му веднага среща одобрението на всички, запознати с казуса.

Времето ще покаже дали провокацията ще се окаже ефективна.
Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?