Следвайте ни

След публикация на "Марица": Настаниха вехтошарите от Сопот в болница

Институциите ще издирват роднини, които да се разпоредят с боклуците в апартамента

viber icon

Вехтошарят Стойко Айшинов от Сопот и 80-годишната му майка Стоянка са настанени в болници за лечение, а няколко институции решават казуса с натрупания боклук в апартамента им на ул. „Иван Вазов“ в града под Балкана. Това стана само дни  след публикация на „Марица“ за драмата на съседите, които обитават същия жилищен блок и са  подложени на страх от евентуални зарази и пожар.

Стойко, който постоянно носи вещи, намерени на улицата или изровени от контейнери и сметища, бе открит от полицията да обитава стари изоставени бараки на ВМЗ близо до един от порталите на предприятието. Мъжът бил в лошо здравословно състояние, на място бил повикан екип на Спешна помощ, който го откарал в болница.

Два дни  след като Стойко е бил откаран в болница  представители на няколко институции успяха да влязат в апартамента-сметище. На място бяха представители на Районна прокуратура – Карлово, РУ на МВР, дирекция „Социално подпомагане“ и община Сопот.

Вътре в средата на жилището сред камари боклуци в безпомощно състояние бе открита възрастната Стоянка Айшинова. Жената най-вероятно нито се е хранила, нито е пила вода дни наред. Тя също е била откарана от екип на Спешна помощ в болница.

Институциите ще издирват роднини на вехтошарите, заявиха експерти от ведомствата пред „Марица“. Те ще поискат от роднините да се разпоредят с трупаните години наред вещи в апартамента на Стоянка и Стойко Айшинови. 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?