Следвайте ни

След публикация на "Марица": Настаниха вехтошарите от Сопот в болница

Институциите ще издирват роднини, които да се разпоредят с боклуците в апартамента

viber icon

Вехтошарят Стойко Айшинов от Сопот и 80-годишната му майка Стоянка са настанени в болници за лечение, а няколко институции решават казуса с натрупания боклук в апартамента им на ул. „Иван Вазов“ в града под Балкана. Това стана само дни  след публикация на „Марица“ за драмата на съседите, които обитават същия жилищен блок и са  подложени на страх от евентуални зарази и пожар.

Стойко, който постоянно носи вещи, намерени на улицата или изровени от контейнери и сметища, бе открит от полицията да обитава стари изоставени бараки на ВМЗ близо до един от порталите на предприятието. Мъжът бил в лошо здравословно състояние, на място бил повикан екип на Спешна помощ, който го откарал в болница.

Два дни  след като Стойко е бил откаран в болница  представители на няколко институции успяха да влязат в апартамента-сметище. На място бяха представители на Районна прокуратура – Карлово, РУ на МВР, дирекция „Социално подпомагане“ и община Сопот.

Вътре в средата на жилището сред камари боклуци в безпомощно състояние бе открита възрастната Стоянка Айшинова. Жената най-вероятно нито се е хранила, нито е пила вода дни наред. Тя също е била откарана от екип на Спешна помощ в болница.

Институциите ще издирват роднини на вехтошарите, заявиха експерти от ведомствата пред „Марица“. Те ще поискат от роднините да се разпоредят с трупаните години наред вещи в апартамента на Стоянка и Стойко Айшинови. 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?