Следвайте ни

Командоси търсят катапултирал пилот край Граф Игнатиево

viber icon

Празникът на Българската армия 6 май в Пловдив ще бъде отбелязан с прояви, съобразени с въведените противоепидемични мерки. На местата за демонстрации на способности ще бъдат допускани само операторски екипи от медиите.

24-та и 3-та авиобаза ще ги започнат в 10.50 часа в Граф Игнатиево. В тях ще участват самолети МиГ-29 и Л-39ЗА, както и вертолети Ми-24 и „Куг​ър“ от Крумово. Ще бъде показана операция по търсене и спасяване на катапултирал пилот над вражеска територия. Самолети Л-39ЗА ще трябва да го открият. Вертолет „Кугър“ ще инфилтрира в района спасителен екип по способа „рапел“ (спускане с въже от хеликоптер). Екипажът ще приеме на борда си сваления пилот. През цялото време „Куг​ър”-ът ще бъде пазен от боен вертолет Ми-24. Над зоната на търсене ще прелита изтребител МиГ-29. Всичко ще напомня на драмата с Оуен Уилсън от 2001 година „В тила на врага”. 

Бойците от Съвместното командване на специалните операции също ще покажат какво могат в района на учебен център „Црънча“ в 11.10 часа. Те ще извършат разузнаване за обезвреждане на терористи и освобождаване на заложници. Командосите ще изпълнят серия парашутни скокове и инфилтрация на екип снайперисти от хеликоптер по способа „бързо въже“. В демонстрацията ще има ръкопашни техники и стрелби с пистолет и автомат. Те ще завършат с парашутен скок и развят отвисоко национален флаг. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?