Следвайте ни

Мобилни екипи посещават малките населени места в Пловдивско

viber icon

Мобилни екипи от служители на отдел "Охранителна полиция" и секторите "Икономическа полиция" и "Криминална полиция", заедно с  представители на регионалните служби "Пожарна безопасност и защита на населението" в началото на месец март започват срещи и прием на граждани в малките и отдалечени населените места в Пловдивска област. За това информираха от ОД МВР.    

На 05.03.2020 г. на територията на 01 РУ  сформираните два мобилни екипа ще посят гр. Куклен, с. Руен и с. Брестник. Вторият мобилен екип ще се срещне с жители и представители на местна власт в с. Първенец, с. Марково, с. Белащица. Два мобилни екипа са сформирани и на територията на РУ Асеновград. На 10.03.2020 г. те ще посетят с.Червен, с. Тополово, с. Новаково и  селата Бачково, Нареченски бани и село Косово.

Мобилни екипи ще посетят малки и отдалечени населени места на 12.03.2020 г. на територията на РУ – Карлово. Първият от тях ще се срещне с жителите на селата Анево,  Кърнаре и Розино. Вторият мобилен екип ще бъде в гр. Баня, с. Марино поле и гр. Калофер. На територията на РУ Стамболийски на 17.03.2020 г. първият мобилен екип ще посети селата Златитрап, Брестовица, Скобелево. Вторият полицейски екип ще бъде в селата Йоаким Груево, Куртово Конаре и Устина. На 19.03.2020 г. на територията на РУ – Хисар също са сформирани два мобилни екипа:първият – в с. Беловица, с. Мало Крушево, с. Кръстевич, а представители на втория ще посетят селата Долна махала, Черноземен и Ръжево. Според предвиденото в утвърдения график двата мобилни екипа на територията на РУ – Първомай  ще се срещнат с жителите и кметската управа на селата  Крушево, Виница и Татарево, Брягово, Бяла река и село Искра на 24.03.2020 г.  На 26.03.2020 г. на територията на  РУ – Раковски първият мобилен екип ще бъде в с. Белозем, с. Чалъкови и Момино село. Вторият екип ще посети с. Тюркмен, с. Чоба, с. Дрангово.

Представителите на мобилния екип при посещението си в съответното населено място провеждат среща с неговия кмет, за да обсъдят проблеми от различно естество. На случаен принцип посещават жилища, местен магазин или питейно заведение, където разговарят с техните собственици за наболели проблеми. При срещи с възрастни хора в пенсионерските клубове се провежда информационна кампания с цел те да бъдат предпазени от телефонни измамници и им се припомня, да са бдителни и да не оставят жилищата си отключени и без надзор, за да  предотвратят престъпни посегателства. Служителите на областната дирекция се срещат и с директори на действащи учебни заведения в конкретното населено място, особено когато от тях има констатирани престъпни навици и прояви на ученици в поверените им училища.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?