Следвайте ни

Младо семейство дари парите за сватбени букети на болно дете

Редник Петко Томанов от 61-ва Стрямска бригада и неговата годеница Мирослава сложиха началото на благодородна кауза в Подбалкана – да помогнат на болно дете, което се нуждае от лечение.

В навечерието на своята сватба, те решиха да се откажат от букетите на гостите и отправиха покана към тях  парите, заделени за цветя,  да пуснат в кутия и да бъдат дарени за болно дете от техния град Сопот.

Петко и Мирослава съобщили на  своите близки, роднини и приятели това малко преди сватбата.

По време на тържеството в кутията за дарения се събират над 900 лева. Те са предназначени за лечението на  дете с церебрална парализа и епилепсия от Сопот, за което денонощно се грижи неговата майка.

Младото семейство споделя: „Решихме да направи тази благородна постъпка, не за да ставаме известни или да се хвалим, а за да може повече млади хора да ни последват и да продължат каузата ни.”

Редник Петко Томанов и неговата съпруга Мирослава Томанова са много щастливи от благородния жест, който направиха призовават младите хора да последват техния пример.

Цветана Георгиева

Кореспондент Карлово екип "регион"

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?