Следвайте ни

Младо семейство дари парите за сватбени букети на болно дете

viber icon

Редник Петко Томанов от 61-ва Стрямска бригада и неговата годеница Мирослава сложиха началото на благодородна кауза в Подбалкана – да помогнат на болно дете, което се нуждае от лечение.

В навечерието на своята сватба, те решиха да се откажат от букетите на гостите и отправиха покана към тях  парите, заделени за цветя,  да пуснат в кутия и да бъдат дарени за болно дете от техния град Сопот.

Петко и Мирослава съобщили на  своите близки, роднини и приятели това малко преди сватбата.

По време на тържеството в кутията за дарения се събират над 900 лева. Те са предназначени за лечението на  дете с церебрална парализа и епилепсия от Сопот, за което денонощно се грижи неговата майка.

Младото семейство споделя: „Решихме да направи тази благородна постъпка, не за да ставаме известни или да се хвалим, а за да може повече млади хора да ни последват и да продължат каузата ни.”

Редник Петко Томанов и неговата съпруга Мирослава Томанова са много щастливи от благородния жест, който направиха призовават младите хора да последват техния пример.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (2)

Vee

24.08.2019 | 04:16
2 0

Наскоро мои близки направиха същия жест! Адмирации към младите мислещи хора!

Aso

22.08.2019 | 19:55
1 7

Znachi e vreme da spodelish i jena si

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?