Следвайте ни

Мечка търси мед и грозде в лозята край Сопот

viber icon

Мечка броди в покрайнините на Сопот. Пресни следи от едър екземпляр видели местни жители, които сутрин тичали за здраве по алеите в Боровата гора. За първи път стъпките на мечката били забелязани преди седмица, а в събота вечер живеещите в полите на Балкана видели самото животно. Освен това жител на Вазовия град съобщи във Фейсбук, че видял едра мецана близо до базата на сопотския отряд на Планинската спасителна служба.

Оставил съм и ключа да влиза и да си почива, пошегува се началникът на отряда Цвятко Цветков.

Сопотненци разказват още, че мечка шетала из лозята, дори нападнала пчелин.

Появата на мечка в покрайнините на Сопот обаче не е изненада. Преди време в този сезон на годината малко мече влезе в игрище близо до квартал „Сарая“, чиито северни граници са в Балкана. Малчуганът се бе изгубил и майка му го търсеше близо до града.

Преди броени дни за мечка край карловския квартал „Сушица“ алармира местен човек. Наблизо има няколко пчелина и там често мечка обръща кошерите и търси мед.

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?