Следвайте ни

Любимец на Пирин Фолк поведе Коледно хоро

viber icon

Любимецът на Пирин Фолк ​- Валентин Велчев, изненада почитателите си с чисто нова коледна песен, написана специално за него от автора на „Една българска роза“ - поета Найден Вълчев. „Коледно хоро“ излезе едновременно с празничен видеоклип, чиято премиера бе преди дни ютюб.

Ето как самият певец представи в страницата си във фейсбук новия си проект:

"Декември е, месецът на сбъднатите чудеса! Сбъдна се и моята мечта - да имам самостоятелна коледна песен, която с гордост ви представям сега! Има много песни, посветени на Рождество Христово, но исках моята да е различна и не само да се запее, но и да се заиграе. Затова започнах подготовката от рано - още в разгара на лятото.

Големият български поет Найден Вълчев, който е на 93 години и е автор на стиховете на любими песни като "Една българска роза" (Паша Христова), "На всеки километър" (Коста Карагеоргиев), "Някога, но не сега" (Дует "Ритон"), "Чудо" (Васил Найденов) и още десетки други, написа специално за мен коледно стихотворение. Изключителна чест, за която изказвам огромно благодаря!

След участието ми с "Благословен" в тазгодишния "Пирин Фолк", с прекрасната Антония Рангелова се оказахме успешен творчески тандем. Затова отново <210> се доверих за музиката и не сгреших. Светослав Лобошки облече всичко това в подходящите звуци и ритми, за да можем днес да поведем това „Коледно хоро“.

Топфотографът Йордан Чапкънов ни посрещна в своя втори дом, където заснехме видеоклипа. А 6-годишният ми братовчед Андрей Борисов придаде допълнително настроение в приятната атмосфера, като се прояви като актьор и музикант. Благодаря на голямата певица Ваня Костова и на нейния син Боян Михайлов, които осигуриха гайдата му", пише певецът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?