Следвайте ни

Кметицата на Момчиловци осъди 81-годишен за клевета

viber icon

Кметът на Момчиловци Сийка Суркова осъди за клевета Георги Маламов, който я обвинил в извършване на престъпление. Районният съд в Смолян освободи от наказателна отговорност 81-годишния мъж и му наложи глоба от 1000 лв. Маламов е наказан да плати още толкова на Суркова за нанесените неимуществени вреди, както и 612 лв. разноски по делото. 

„Подаде жалба в Районната прокуратура срещу лицензиран лесовъд и срещу кметството по повод на издадено разрешително за сеч. Извършена бе проверка и прокуратурата отказа да образува досъдебно производство. Маламов обаче подаде жалба и в Административния съд срещу мен за същото“, каза Суркова.

В жалбата си мъжът заявил, че на 16 декември 2019 г. кметът на Момчиловци е отхвърлила негово пълномощно, а след това още едно - за гора на негов чичо, от неговите наследници.

"Гората е превзета от едно престъпно лице, който до момента е отсякъл 300 кв. м дървен материал. Кметът отхвърли моето пълномощно, за да уреди печалба на това лице. Явно е, че тук съществува някакво сдружение между двамата“, твърди Маламов.

„Дълго мислих дали да подам жалба за клевета. Но той позори името ми, а през всичките години съм се старала съвестно да си върша работата“, каза кметът на Момчиловци.

Сагата продължава, тъй като Маламов обжалва пред Окръжния съд.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?