Следвайте ни

КАТ лови по 9-ма джигити на час в Хисаря

viber icon

108 нарушения са констатирани на територията на РУ Хисар при специализирана полицейска операция по линия "Безопасност на движението и охрана на обществения ред“, съобщиха от МВР.

В рамките на операцията, проведена на 5 януари от 11 до 23 часа, са   проверени 134 лица и 131 автомобила. По Закона за движение по пътищата са констатирани 112 нарушения, което прави средно по 9-ма джигити на час. 

Съставени са 40 броя актове за установяване на административно нарушение и 33 фиша. Заснетите водачи на МПС, които са превишили максималната разрешена скорост за движение в населеното места са 26 .  На  8 души са връчени електронни фишове, а на четирима са съставени фишове за нарушаване на пътни знаци и маркировка. Един акт е съставен за използване на мобилен телефон по време на управление.

 Без поставени обезопасителни колани са били 23-ма от проверените. Полицейската проверка е установила 10 автомобила без документи за годишен технически преглед, а две от моторните превозни средства са били със затъмнени предни стъкла. 3бр. са съставените актове за управление без застраховка "Гражданска отговорност".

 Установени са 5 технически неизправни автомобила, които след проверката са спрени от движение. При двама от проверените водачи дрегерът е отчел употреба на алкохол до 1,2 промила, поради което са отнети регистрационните табели на управляваните от лицата автомобили.  Съставен е един акт за непокрит товар. 

По време на проверките са установени 9 души, пътници в проверяваните автомобили, които са били без лични документи, за което са съставени 9 бр АУАН по Закона за българските лични документи. Проверени са 16 криминално проявени лица.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?