Следвайте ни

Караянчева в Перущица: Служебно правителство не е изход, задава се невиждана икономическа криза

viber icon

Служебно правителство не е изходът от създалата се ситуация. На този етап е важно да има стабилно управление, защото това, което ни предстои през следващите месеци, никак няма да е лесно. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в Перущица. Заедно с народни представители тя пристигна в Перущицa, за да види как вървят ремонтните дейности на Централния парк в града. 
 

"Парламентът трябва да работи, защото има ред закони за приемане, трябва да се приеме държавния бюджет. Представете си, ако има служебен кабинет - няма как да се приемат законите, които касаят борбата с коронавируса, няма как да бъде приет държавния бюджет. Това, което ни очаква е икономическа криза, невиждана от 100 години насам. Ще бъде много сложно без работещ парламент, без приет бюджет и без стабилно управление", коментира тя. 

Караянчева добави, че въпрос за оставка на Народното събрание не е поставян досега. "Какви ще са промените в кабинета ще разберем следващата седмица, но каквото и да се случи, за мен решението не е служебен кабинет", отново подчерта председателят на Народното събрание.

Вотът на недоверие срещу кабинета няма да мине, разбира се. Това е добра възможност за нас, защото като гледам мотивите на БСП - те се представят като съорганизатори на протеста. Поздравявам протестиращите, че се разграничиха от политически сили и фигури, които опитаха да яхнат протеста, заяви още тя. 

Относно протестите, Караянчева каза, че те са спонтанни и протестиращите трябва да бъдат чути. 

"Всеки има право да протестира. Това, което искат хората, трябва да бъде чуто от политиците.  Мислим как да направим контакт. Има искания, които са осъществими, има основателни искания. Винаги, когато има граждански искания, правителството, парламентът и премиера винаги откликват и чуват, реагират на тези искания. Така че, ние нямаме проблем да влизаме в разговор с хората и го правим", посочи Караянчева.

Тя коментира още, че провеждането на избори изтощава бюджета, системата, също хората. "Провеждането на едни избори се движи между 150 и 200 милиона лева. Това, което в момента предлага правителството е програма, която има за цел да продължи повишаването на доходите на гражданите, да промени и модернизира инфраструктурата и облика на градовете", посочи председателят на Народното събрание. 

Тя каза още, че темата за корупцията винаги е била на дневен ред и управлението не бяга от нея. "При всяко едно съмнение за корупция във властта, се взимат мерки, за разлика от други политически сили, които не правят това", коментира Караянчева. 

За ролята на президента тя заяви: "Един обединител трябва да подаде ръка на всички граждани. Той става президент на всички, след като мине деня на изборите. Много ми се иска да сме обединени, защото политиката е това всеки да показва различни тези, да отстоява политики, обаче когато се касае за здравето, живота, защото тази криза щебъде здравна, социална, тогава, ние отговорните политици трябва да бъдем обединени", допълни още Караянчева.

Според нея политиците задължително трябва да са при хората.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Пловдивчанин

Пловдивчанин

18.07.2020 | 13:24

Лошо нема с парка... Ма га ша оправите пътя до Пловдив?

Отговори
3 0
Ковидчо:

Ковидчо:

18.07.2020 | 13:14

К`ва беше казал че е тази банкянският интелект?

Отговори
3 0
Цитат

Цитат

18.07.2020 | 13:23

Да каже че е проста кърджалийска п$тка и не прави разлина между Виетнам и Китай и че столицата на Виетнам е Пекин! Ела господи да си събереш вересиите!

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?