Следвайте ни

Караянчева обучава малчугани на Рожен СНИМКИ

viber icon

"За пръв път идвам на събора и като гражданин, и като председател на НС. Аз съм от Родопите, вълшебна планина и ми се ще да цитирам дядо Вазов, който казва, че който не е видял Родопите, не е видял България". Това заяви от поляните на Рожен председателката на Народното събрание Цвета Караянчева.

На въпрос дали такива събития ще обърнат младите хора към бита и традициите и ще ги върнат в страната, предвид думите на президента Румен Радев на откриването на събора за обезлюдяването на Родопите, Караянчева заяви: "Тези събития работят, но едновременно с това правителството работи от 10 години за индустриализация на района, за инфраструктура, защото ако няма инфраструктура - няма и работа. Вие знаете, че инфраструктурата е тази, която довежда и инвестициите, и дава добри заплати. Защото хората, които работят тук, освен да се занимават със селско стопанство, искат да се занимават и с нещо друго. Но разбира се, днес сме тук на този уникален събор, който пази традициите и ни прави по-силни, защото тук се отваря сърцето и душата", каза Караянчева.  

Шефката на Парламента се включи в кампанията на Агенцията за безопасност на движението на ливадите, като обучаваше малчуган как да минава по постланите на поляните пътни платна с пешеходни пътеки и пътни знаци.   

"Политиците са странни хора. Всяка една политическа сила има партийна програма, по която работи. За съжаление вчера темата, която беше за гласуването на ратификацията на Ф-16, беше наистина национална тема, с национално значение, ала не успяхме да се обединим. Но има други национално отговорни теми, по които си говорим. Мисля, че трябва да вземем пример от тук, за да бъдем по-разумни, по-мъдри и по-обединени в името на България". Така Караянчева отговори на въпроса, защо 240 депутати в Народното ни събрание не могат да се обединят по важни теми като хората на събора на Рожен. 

Караянчева пристигна на Рожен с шефката на Здравната комисия в НС д-р Даниела Дариткова и си купи различни продукти от местни производители. 
"Ние не спираме да се надяваме, че ще намерим съгласие по темите, които са от национално значение в Народното събрание. Искрено вярваме и продължаваме да работим в тази посока, винаги сме били за диалог и обединение на усилията и ще предадем посланието на Рожен за Съединението прави силата на всички парламентарно представени партии, каза Дариткова. 
 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?