Следвайте ни

Каназирева отмени заповеди на кметовете на Сопот и Кричим

viber icon

Като председател на Областния кризисен щаб областният управител  Дани Каназирева, отмени  заповедите на кметовете на  Сопот и Кричим – Деян Дойнов и  Атанас Калчев за извънредните мерки. Двамата местни управници въвели по-драстични ограничения,  които противоречат с последната заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

Кметовете забраняват достъпа до всички видове търговски обекти с изключение на хранителни стоки, аптеки, дрогерии и бензиностанции, което противоречи с разпорежданията на здравното ведомство.

„В заповедта на  здравното министерство изрично е посочено кои обекти се затварят, кои  остават да работят  при  спазване на строги санитарно-хигиенни изисквания. Това са мерки на здравното министерство до второ нареждане и те трябва да се спазват, уточни Каназирева.

По думите й в ситуацията, в която сме, трябва стриктно да се изпълняват заповедите, разпорежданията и указания на Министерски съвет и Националния оперативен щаб, за да може населението да бъде ясно и точно  информирано и да няма объркване сред хората.

„ Разбирам, че обществото ни е разделено  - едни искат пълни рестрикции, други се притесняват за собственото си оцеляване. За това имаме Национален щаб и Министерски съвет, които решават какви да се мерките и от какъв характер. В противен случай ще настъпи пълен хаос. Искам да уведомя населението на Кричим и Сопот, както съм уведомила и МВР, че затворените обекти, извън посочените в заповедта на ЗМ са неправомерно спрени да работят. Това разбира се не означава, че собствениците  не носят отговорност и не трябва да спазват всички противоепидемични мерки и строг санитарено-хигиен режим  в обектите си, както и задължителното отстояние между хората на открити пространства. В тази ситуация е много трудно да се намери баланса между изпълнението на решенията и запазването на правата на хората. Затова, моля, всеки кмет да спазва решенията и указанията на Националния щаб и Министерски съвет“, заключи областният управител.

 

 

 

 

 

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Фичев

Фичев

18.03.2020 | 19:30

Софийската чиновничка, която козирува и мирува и която искаше да става кмет на Пловдив. Добре, че не можа. Ама то пък верно, че путакът Зико я остави тя да управлява вместо него града. Генерал Здравка добре се е развихрила. С патешката си глупост обаче ще ни загроби всичките. Тежко проста, но самовлюбена селска пръчка.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?