49

Голям успех за Алберт Попов

Най-добрият ни алпиец Алберт Попов се класира за втори път в кариерата си за финалите на световната купа, които ще се проведат в Куршевел (Фр).

В сряда Алберт имаше малшанса да не завърши първия манш на нощния слалом във Флахау (Ав), след като вървеше много добре на втората контрола. В крайна сметка въпреки това отпадане той е 24-и в генералното класиране на слалом с 97 т.

С толкова са и Люк Уинтерс (САЩ) и Фабио Гщрайн (Ав). Именно тримата са последните, които влизат във финалите. Слаломът в Куршевел е на 20 март.

Вторият ни по сила алпиец Камен Златков също бе с добро темпо до втората контрола на първия манш, но и той сбърка и не завърши. С 12-те точки които спечели през сезона Камен завършва на 50-о място в слалома за световната купа.

Победата във Флахау спечели Атле Лий Макграт (Нор). В класирането за малката купа в слалома води Хенрик Кристоферсен (Нор) с 371 т. Втори е Лукас Бротен (Нор) с 323, а трети с 307 е Линус Щрасер (Гер).

Ето и коментарът на Алберт след състезанието във Флахау. "Класиране за финалите. Трябва да призная, че беше на косъм, след не толкова сполучливия слалом във Флахау, но работата, която свършихме през сезона, се отплаща добре", написа Алберт във фейсбук.

За първи път той кара на финалите на СК през 2019-а в Солдеу (Андора).

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?