2374

Георги Холянов остава кмет на община Ракитово

ОИК промени и отмени първоначалното си решение за отстраняването на кмета Холянов.

"Община Ракитово, може би, за пръв път показа непоклатима гражданска позиция. Благодарение на протеста в моя защита, на инициираната от гражданите подписка, стана ясно, че лични вражди и своеволия в нашата община повече няма да бъдат толерирани.", коментира Георги Холянов, който отново благодари за подкрепата.

Преди часове завърши поредното заседание на Общинската избирателна комисия (ОИК) по казуса с прекратяването на неговите правомощия като кмет на община Ракитово.

След като ЦИК изказа становище в свое писмо, че при приетото първоначално решение за прекратяване на пълномощията на Холянов, ОИК Ракитово е допуснала грешка като не е спазила законовите разпоредби, а именно, че при приемане на документи, касаещи предсрочното прекратяване пълномощията на кмет или общински съветник, следва решенията да се вземат с мнозинство 2/3 от присъстващите съгласно разпоредбите на чл.85, ал.4 от ИК , вследствие, на което решението е следвало да бъде отхвърлено.

ОИК отмени своето първоначално решение и отхвърли сигнала на Димитър Делиев срещу Георги Холянов, който ще продължи да изпълнява своите работни ангажименти, така както досега.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Кочината

Кочината

27.11.2022 | 21:54

Евала, ОИК била по високо от съда

Отговори
0 0

Анкета

Къде е най-добре да бъде разположен зоопаркът в Пловдив?