Следвайте ни

Фондация подкрепя младежите от Средногорието с компютри и пособия за спорт

viber icon

Нова възможност за спорт предостави на младежите в брезовското село Борец  фондация „Възраждане на българските села“.  В селото вече има обособено място с маса за тенис, съоръжението и пособията са осигурени от фондацията с подкрепата на Министерството за младежта и спорта. 

Новата придобивка бе открита с турнир по тенис маса, проявата събра 30 младежи от Борец и околните села. Играта се превърна в оспорвано състезание с класиране на участниците.

Първото място спечели Мирослав Манев, негов подгласник стана  Георги Тонов, а третото място  зае Иво Илиев.

Организаторите благодариха на кмета на Борец Иван Караджов и на читалище "Лъч" за добрата организация и добрите условия предоставени на всички участници в турнира.

Фондация „Възраждане на българските села“ дава рамо на селата в общината и в други райони на страната вече няколко години поред.  Успяваме да осигурим маси  и пособия за тенис, за да подкрепим младежите от малките населени места, това е една от каузите на фондацията, заяви Васил Кендов, който заедно с ентусиасти от София и Пловдив работи активно в благотворителната организация.

Периодично провеждаме акции, успяване за съберем стари компютри, които да рециклираме и осъвременим, след което ги предоставяме на читалища в селата, заяви пред „Марица“ Кендов. Подобни иницитиви вече са осъществени в Борец, Зелениково,  Пъдарско, Стрелци.  Нашите кампании бяха добре посрещнати в община Брезово, това ни носи радост и удовлетворени и сме готови да продължим да помагане на младежите от този район на България, заяви Васил Кендов.

 

 

 

 

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?