Следвайте ни

Добрата новина: Започва изграждането на нов водопровод в Пъдарско

viber icon

Областният управител Дани Каназирева подписа техническия проект за  изграждането на  новия водопровод на село Пъдарско, община Брезово, с който дългосрочно ще се реши проблемът  с качеството на питейната вода.  

Издадено е и разрешението за строежа на  водопровода, който ще е с дължина  1,6 км и ще захранва Пъдарско  от помпената станция на близкото село Борец.

В селото, хората от две години, заради наличието  на естествен уран, ползват водоноски.  Решението за новия водопровод бе взето  след проведената среща в Областна администрация  и поетите ангажименти от страна на ВиК и община Брезово още  през януари тази година.

„Най-важното е, когато има проблем, да се намери бързо и ефективно решение и да се определят ясни и конкретни срокове за решаването му. В конкретния случаи намерихме дългосрочно решение и ще окажем пълно съдействие при съгласуване и одобряване на документацията за изграждане на алтернативното водоснабдяване на Пъдарско, подчерта   Дани Каназирева.

По думите й усилено се работи и по отстраняване на проблема с недостига на питейна вода  в с. Стрелци –община Брезово, където вече има изграден нов сондаж. Водоизточникът е почистен и са проверени експлоатационните  му характеристики. Взети са проби за качеството на водата, като първоначалните резултати са добри и същите отговарят на изискванията за питейна вода. Предстоят задължителните процедури по въвеждането му в експлоатация, с което  ще се отстрани дългогодишния проблем за населеното място.

Каназирева допълни, че за решаването на проблемите с водоснабдяването в областта е много важна добра комуникация с институциите и местната власт.

Пример за това е решението на проблема с нарушеното водоподаване в Сопот, за който сигнализира кмета на общината Деян Дойнов в писмо до Областна администрация и до Асоциацията по ВиК. При извършената проверка на място бе установено, че водоподаването в града е нарушено в следствие  на извършен монтаж  между съществуващия и новоизградения тласкателен  водопровод на града, както и пробни действия по въвеждането му в експлоатация.

След проведените разговори с управителя на ВиК Пловдив Спартак Николов проблемът бе отстранен  и нормалното захранване с вода на града бе възстановено. От своя страна кметът на община Сопот изпрати писмо до областния управител, в което благодари за бързата намеса и взетите незабавни мерки.

„Надявам се, в бъдеще да не се стига до намесата на Областна управа и този случай да послужи като пример за добрата комуникация между институциите, защото нашата цел е да бъдем в служба на гражданите, пише кметът на община Сопот в писмото си.

 
 
 
 
 
 
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?