Следвайте ни

Ден на производителя празнуват във Войводиново

Ден на производителя ще се проведе за четвърта поредна година в село Войводиново. В него ще се включат производители на плодове и зеленчуци, ще бъде експонирана и кулинарна изложба на домашни ястия, приготвени с любов от жители на селото. В празничната програма са включени изпълнения на детска градина „Ралица“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и НЧ „Виделина - 1928“. 

Идеята на Деня на производителя е жителите на Войводиново да благодарят на майката Земя за щедростта на реколтата през годината и да отправят послание към всички да посрещнат заедно предстоящите християнски празници – Петковден и Димитровден. Според народните традиции реколтата от полето трябва да бъде прибрана до Димитровден и след това започват сватбите и коледните празници. Именно затова организаторите на празника го провеждат през втората събота на октомври.  

Денят на производителя ще се открие от 10 часа на 12 октомври 2019 г. (събота) на сцената пред читалището в с. Войводиново. Това е най-голямата открита сцена в община Марица. 

 

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?