Следвайте ни

Държавата обеща помощ за пострадалите в Кръстава

viber icon

Всички семейства, чиито домове изгоряха при пожара във велинградското село Кръстава, ще получат помощ от държавата. Това обяви областният управител на Пазарджик Иван Васев. В селото днес пристигнаха тонове хранителни продукти и дрехи, събрани от дарители от цялата страна, предаде БНТ.

Фатиме е майка на две деца. Домът им е изцяло изпепелен от огнената стихия. Жената признава, че без помощ не би могла да възстанови дома си.

От мене няма да мога. Аз съм болна жена, оперирана жена. Пенсия вземам, но тя няма да може да ми помогне никога. Тука ми живота беше. Моето положение е лошо, лошо много лошо. Имам две деца, къде да ги подслоня?

В същото положение са и съседите на Фатиме, които днес изваждаха малкото си вещи от изпепелените жилища.

Пожарът оставя без дом и 66-годишната Авиша, която се грижи за своята дъщеря с увреждания.

Ние сме за голяма помощ. Ние сме направо трагедия. Цял живот съм се грижила, цял живот. И за какво? Пепел, ето.

На оглед в Кръстава дойде и областният управител на Пазарджик Иван Васев и обеща помощ от държавата. Такава обеща и общината.

След като бъдат описани всички щети, като се излезе с едно становище, какви средства ще бъдат необходими, тогава ще се направи всичко необходими от Междуведомствената комисия да бъдат пуснати необходимите средства за възстановяване на пострадалите семейства, каза Иван Васев, областен управител.

След пожара в Кръстава последва и вълна от съпричастност. В селото пристигнаха дарения от цялата страна.

Това всичко е дарения. Завивки, дрехи храна. Умоляваме, хората които искат да помогнат за парични средства и строителни материали, каза Тефик Джамбазов.

Утре ще бъде разкрита и сметка за набиране на средства. А до този момент вече са събрани повече от 40 000 лв. в помощ на пострадалите. Очаква се да пристигнат и 6 мобилни къщи, които са снабдени с удобства от първа необходимост.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?