Следвайте ни

Дама от ГЕРБ оглави Сопотския парламент

Новият Общински съвет в Сопот избра за свой председател Нели Пенева от ПП ГЕРБ.  При таен вот тя събра 11 гласа от 17-местния Общински съвет. Четири гласа получи другият номиниран за поста Стефан Филчев от „Заедно за промяна“. Комисията по избора отчете две недействителни бюлетини.

Преди избора  на председател на Общинския съвет   Деян Дойнов положи клетва като новоизбран кмет на община Сопот, церемонията бе във фоайето на читалище "Иван Вазов", тя се ръководеше от заместник-областния управител Димитър Керин. На нея присъстваха десетки граждани на Вазовия град. Заедно с Дойнов клетва положиха Николай Николов -  кмет на прилежащото село Анево и новите общински съветници.

Днес се сформира екипът, който ще управлява през следващите четири години, а най-добрата формула е кметът и общинския съвет да си взаимодействат и вървят ръка за ръка, каза още Дойнов.

Той подчерта, че в този парламент на Сопот има млади хора, които влизат със своите свежи идеи, амбиции и стремеж да водят общината напред.

Но в Общинския съвет има и приемственост – в него са избрани общински съветници с по-голям стаж в местния парламент и съчетанието на двете тенденции е най-добрият вариант за състава му, подчерта кметът.

Гражданите на Сопот и Анево са нашите работодатели и ние не бива да забравяме това нито за миг, припомни Дойнов. Уверен съм, че след четири години ще може да кажем и ще видим, че бъдещото пред нашата община  е още по-добро и по-светло, каза още кметът.

Цветана Георгиева

Кореспондент Карлово екип "регион"

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?