Следвайте ни

Д-р Тодор Бургуджиев от „УниХоспитал“ бе удостоен със специална грамота

Новини от Пазарджик и региона

viber icon
Д-р Тодор Бургуджиев, началник на отделението по анестезиология и интензивни грижи в МБАЛ „Уни Хоспитал“ бе удостоен с грамота с благодарност от Алианс на трансплантираните и оперираните АТО „Бъдеще за всички“ и пациентски организации „Заедно с теб“. Поводът бяха Европейската седмица на органното донорство и 30 години от първата сърдечна трансплантация в България, отбелязани тържествено на 24 октомври. Това е признание е за цялата болница, подчерта д-р Бургуджиев и сподели, че предстоят много предизвикателства пред „Уни Хоспитал“ като донорска база.


На специално организирано събитие в столицата присъстваха д-р Марияна Симеонова, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по трансплантация и светилата в областта на трансплантологията - проф. Людмил Бояджиев, проф. Никола Владов, проф. Генчо Начев, проф. Панчев, проф. Любомир Спасов, проф. Димитър Петков, проф. Царянски, д-р Чилингирова, трансплантирани пациенти и близки на донори./ "Пазарджишка Марица"

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?