Следвайте ни

Чудо в Перущица! Шивашки цех става зала за йога и танци

viber icon

Бивш шивашки цех в Перущица е на път да се превърне в многофункционална обществена спортна зала.  

Община Перущица кандидатства за финансиране и вече има входиран проект с предмет “Основен ремонт и преустройство в Многофункционална обществена зала“, а помещението се намира на първи етаж в ОУ „Петър Бонев“, съобщи кметът Мария Вълканова.

 Започна кампания 2021 на Проект „Красива България“, част от програмата на Министерство на труда и социалната политика.

Планираните дейности в нашия проект са за основен ремонт и преустройство на бивш шивашки цех, който се е помещавал в общински имот и превръщането му в многофункционална обществена спортна зала.

С изпълнението на проекта ще се осигури възможност на младежите, а и не само, да посещават фитнес в мястото, където живеят, за което има огромен интерес. В залата ще има място и за йога, бойни спортове или танци. В наличната Мултифункционална спортна зала “Перущица” няма възможност за тези дейности, поради малките размери на залата за фитнес, която е замислена като такава само за загряване и подготовка на трениращите баскетбол или волейбол, обясни Мария Вълканова.

Подадените проектни предложения в Кампания 2021 на Проект „Красива България“, ще бъдат разгледани и оценени от Управителния съвет на проект “Красива Българи” и резултатът ще бъде оповести в началото на месец февруари тази година.

Надявам се да бъдем сред одобрените кандидати, защото така ще получим безвъзмездна финансова помощ в размер на 49% от необходимите ни средства. Това е мое предизборно обещание на младежите от Перущица и вярвам, че ще го изпълня през настоящата 2021 г., каза Вълканова.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ДОК

ДОК

10.01.2021 | 13:57

Гарантирано, от калинките!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?