Следвайте ни

Чешмите с минерална вода в Хисаря остават затворени

viber icon

Прочутите чешми с минерална вода в Хисаря остават затворени. Те ще бъдат под ключ  докато продължава извънредното положение. Това заяви кметът на курортната община инж. Пенка Ганева. 

Обектите са  четири  водопийни павилиона, които са емблема на античния град, както и няколко самостоятелни чешми. 

Когато работят чешмите в Римската колонада в парк „Момина сълза“ и павилионът до Римските терми в същия парк, новият водопиен павилион в парк „Момина баня“ и голямата чешмата в ниската част на парка събират огромен брой посетители.

Тогава там става стълпотворение от хора и въвеждането на ред е почти невъзможно, смятат в администрацията. Идват стотици хора  от целия регион с невъобразимо количество туби за вода, струпват се около чучурите и дори и когато е имало служители да въвеждат ред, е било трудно такъв да бъде наложен.  Почти невъзможно е да се осигури нуждата дистанция от 2 метра между хората. Когато извънредното положение  бъде отменено, тогава ще пуснем чешмите. В тази ситуация не мога да поема риск за здравето на хората, обясни Пенка Ганева. 

Докато продължава извънредно положение няма да работят  и общинските минерални бани в Хисаря. Обектите са два – „Момина баня“, която се стопанисва от общината баня „Русалка“, която е отдадена под наем, но не функционира от доста време.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?