Следвайте ни

Село Чехларе иска рейс до Пловдив с подписка

viber icon

С подписка жителите на брезовското село Чехларе поискаха рейс до Пловдив. Само за няколко часа бяха събрани 61 парафа. Селото е само на 56 км от Пловдив. От началото на извънредната ситуация, свързана с разпространението на COVID-19 обаче те са без  обществен транспорт, обясняват жители. Те ще изпратят подписката до областния управител на Пловдив Дани Каназирева, до кмета на община Брезово Христо Енков и Общинския съвет.

"Необходимостта от връзка с град Пловдив и общинския център Брезово за всички живеещи в селото е очевидна. Село Чехларе е без аптека, здравен пункт, обслужващ медицински персонал и достъп до постоянен търговски обект. Това лишава десетки жители с постоянен и настоящ адрес в селото от възможността за пътуване до общинския и областен център при необходимост от медицинско обслужване, закупуване на лекарства и хранителни и санитарни продукти", написаха в протестната подписка жителите на Чехларе. 

Работим по проблема, може би от 1 август ще пуснем вътрешен транспорт, ако на сесията в края на юли Общинският съвет го гласува, каза пред "Марица" кметът на Брезово Христо Енков. Той обясни, че са проведени разговори с фирми. Идеята е вътрешният транспорт да пътува два пъти в седмицата по два пъти на ден, както през Чехларе, така и в останалите села. Той ще извозва пътниците до Брезово, а оттам те ще хващат автобус до Пловдив. Оказва се, че директен превоз Чехларе-Пловдив към момента не може да бъде осигурен, тъй  като има сключени и действащи към момента предишни договори с фирми.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?