Следвайте ни

Ценни реликви за продан в помощ на болния Георги

viber icon

 

 Историята на Георги се разчу, след като от Икономиката, където е завършил, поискаха дарения за него вместо букети за първия учебен ден.

Истински реликви за ценители са пуснати за продан във Фейсбук групата „Благотворителен базар за Георги Арнаудов“, създадена, за да привлече пари за лечението на пазарджишкия младеж. Правейки добро, човек може да се сдобие с култов спортен трофей, картина, красива фотография, марков часовник, различни предмети на изкуството. Най-радващото е, че почти всичко си намира купувач часове след пускането на постинг. На добра цена, която не се плаща на ръка. Може да получи харесаната вещ само този, който покаже снимка на платежно нареждане по дарителската сметка на Георги.


Така преди дни късметлия си купи фланелка на волейболиста от „Хебър“ Иван Тасев. Обявена без цена, а срещу наддаване, тя бе продадена срещу 150 лева. Тасев подчертава, че следва примера на съотборника си Спас Байрев, също включил се в благородното начинание.


Мини топка, подписана от всички състезатели на волейболния ни отбор и предложена на същия принцип от Александър Иванов, стигна в наддаването до 500 лева. Няма информация дали е откупена.


Не е приключил аукционът и за уникално красива фотография със Ситовския водопад на Никола Колев, отпечатана върху текстил и поставена в дървена рамка. Наддаването е започнало от 60 лева.


Една от последните предложени вещи е марков часовник на „Келвин Клайн“, продаден почти веднага срещу 50 лева. Не липсват и картини или книги, много от които - класически. Интерес будят също изящни коледни играчки със стойка за по 15-20 лева бройката.


Като шега първоначално звучи въпросът: „Някой предлага ли за каузата домашна лютеница?“. Но нали е за добро дело, под постинга веднага са се появили няколко предложения. Включително от хора, които не се смятали да продават, но щом е за Георги, на мига се отзовават.


 Георги е с тумор на костите, нуждае се от лечение в Германия, което струва 300 000 лева. Част от сумата за спасяването му е събрана. 


Средства за лечение на младежа се набират и в банкова сметка:


Георги Йорданов Арнаудов (GEORGI YORDANOV ARNAUDOV): BG72RZBB91551011086230, BIC RZBBBGSF, валута - BG Leva, Райфайзенбанк.

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?