Следвайте ни

Брестовица излиза на пореден протест днес

viber icon

Жители на пловдивското село Брестовица излизат на пореден протест днес заради лошото качеството на питейната вода. Те са недоволни, че близо година заплащат за услугата по обичайните тарифи, при условие че съдържанието на манган във водата остава високо и тя може да се ползва само за санитарно-битови нужди, уточнява БНР.

Резултатите от изследванията на водата от началото на годината отново показват отклонения от нормите, заяви Емануела Караманова - председател на сдружение "Живот за Брестовица":

"Последните данни на РЗИ с протоколи от 5-и януари и от 11-и януари сочат 1 600 единици наличие на манган при максимално допустими 50. Да, наистина с помощта на областната управа постигнахме споразумение с ВиК и с община "Родопи"  и имаме обещанието им, че ще имаме и нов водопровод, и нов водоизточник.

Чакаме комисията, която ще каже какво е състоянието около водоизточниците и откъде може да се черпи друга вода, която не е заразена с манган, но междувременно при нас всичко това тече от чешмите ни, а ние продължаваме да го плащаме като питейна вода."

Подписка срещу цената на водата, в която са се включили над 1400 жители на селото, вече е изпратена до всички отговорни институции. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай