Следвайте ни

Бордът на ВМЗ: Не е възможна нито цялостна, нито частична приватизация на дружеството

Всички работници и служители в предприятието получиха за четвърта поредна година великденски надбавки в размер на една минимална заплата, припомни Съветът на директорите.

viber icon

ВМЗ ЕАД – Сопот е в списъка на дружествата, забранени за приватизация, това категорично обяснява, че не е възможна нито цялостна, нито частична приватизация. Това напомни днес в свое изявление Съветът на директорите на ВМЗ ЕАД. Без да коментира конкретния повод, очевидно става ясно за изказване на представители на ПП АБВ в Пловдив, че се готви тайна приватизация на дружеството.


На 3 април т.г. Министерският съвет предложи на Народното събрание, а то одобри Проект на решение за приватизация на три обособени части от имуществото на „Вазовски машиностроителни заводи” ЕАД – Сопот, се казва в съобщението на Съвета на директорите на ВМЗ-Сопот.


Според гласуваното на 27.02.2019 г. от кабинета решение, предложените за продажба активи: неизползваем склад в Калояново, хижа "Чивира" в Средна гора /неработеща от 2010 година до настоящия момент/ и недостроена сграда в Сопот /започната с намерение да е хотел, но така и незавършена от 90-те години на ХХ век до днес/, не са оперативни и необходими за реализиране производствената и търговска дейност на дружеството, напротив – те се рушат и изискват допълнителни разходи за поддръжка.


След окончателно решение на Народното събрание, процедурата за продажба на имотите трябва да бъде реализирана от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.


Не отговарят на истината и твърденията, че се готвят съкращения в предприятието и не се дават ритмично трудовите възнаграждения на работниците и служителите. Забавяне в изплащането на заплатите няма, нещо повече – както вече бе съобщено, целият персонал на ВМЗ получи за четвърта поредна година Великденски надбавки в размер на една минимална работна заплата за дружеството.
Съветът на директорите на ВМЗ ЕАД Сопот счита, че тенденциозно поднесената информация има за цел единствено заблуда на обществото и създаване на напрежение, обяснява още Съветът на директорите на ВМЗ-Сопот.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?