Следвайте ни

Учителката от Хисаря пила вино до 4 часа сутринта преди работа

viber icon

44-годишната учителка от Хисаря Тонка Драгиева, която беше заловена да шофира пияна на път за училище, се е черпила с приятелки до 4 часа сутринта. Дремнала е 2-3 часа и е тръгнала за работа, когато е била спряна от полицейския патрул.

Това става ясно от обвинителния акт срещу преподавателката, който днес прокуратурата внесе днес в Районния съд в Пловдив. Заседанието започва в 10,30 часа днес.

Според обвинението на 12 февруари  учителката е управлявала лек автомобил „Опел Корса“, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила на хиляда, а именно 1,85 на хиляда, установено по надлежния ред с дрегер, което се явява престъпление по чл. 343б ал. 1 от Наказателния кодекс. 

Установено е, че вечерта на 11 февруари., обвиняемата излязла със свои познати, като употребила алкохол и се прибрала в дома си около 4 часа на 12 февруари.

 

Починала си едва няколко часа и се приготвила, за да отиде на работа. Към 8,05 часа  Драгиева шофирала своя опел, когато била спряна от полицейски служители със стоп-палка за проверка. Те изпълнявали служебните си задължения във връзка  с провеждането на Специализирана полицейска операция на ОД на МВР – Пловдив по линия на безопасността на движението.

Обвиняемата представила свидетелство за управление на автомобил, което било с изтекъл срок на валидност през юли 2019 г.  По делото са приложени справки, разпитани свидетели и др. 

Преподавателката определи случилото се като голяма грешка. Заради нея обаче я грози дисциплинарно уволнение, лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1000 лева.

"Бяло вино съм пила. Освен това ме питаха „Яла ли си, спала ли си" - а аз не бях", призна учителката пред медиите. 

Драгиева е преподавател по физическо възпитание в Основно училище „Климент Охридски" в Хисаря от 7 години.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Моби дик

14.02.2020 | 09:42

И тази хубавица ще учи децата леле-мале

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?