Следвайте ни

Апелативният съд поряза кмета на Калояново за дрогата зад волана

viber icon

Апелативният съд в Пловдив поряза кмета на община Калояново Георги Георгиев, който поиска възобновяване на делото срещу него. На 12 ноември м.г. той бе осъден на 8 месеца лишаване от свобода условно, 400 лв. глоба и лишаване от книжка за 1 г. и 6 месеца заради шофиране под въздействие на кокаин. Два дни по-късно управникът призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата за наказанието си, а пловдивският районен съд го одобри.

Впоследствие обаче Георгиев се усети, че присъдата ще му коства кметския стол, и депозира молба в апелативния съд в Пловдив за нов процес за дрогата. Апелативните магистрати обаче му отказват, пише 24plovdiv. В решението си посочват, че той вече е имал процесуалната възможност да не се съгласи със споразумението. Тогава делото щеще да се гледа по общия ред. Георгиев обаче не го е направил.

Решението на пловдивския апелативен съд е окончателно.

В края на март пък се очаква Върховният административен съд да се произнесе по жалбата му срещу неговото отстраняване от длъжността.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

да бе

да бе

22.02.2021 | 09:06

Първо полицаите го заблудили да не дава кръвна проба, после адвоката го прекарал. Следва съда да му стане виновен, че втори път го хващат.

Отговори
2 0
Не си дал

Не си дал

21.02.2021 | 16:26

Що се дрогираш???материала ли пробваш??? Ами дрогиран гмет не оди нещо??? И едни бузки беше отпрал!?я как си се вталил?! Сега и ако побачкаш валко ептен ша станеш нов човек....афадвоката каг те тресна по врата....малко си дал...не е стигнало където трябва...

Отговори
4 0
Адвокате!адвокате??

Адвокате!адвокате??

21.02.2021 | 16:21

адвоката само ти товари положението с пари и ето,дал му акъл та го закопал.....то в пловдив и кьорав и сакат е "адвокат".... Ако не са "схемите " им за изнудване...и ако се хванеш си жив умрял....за професионализъм !!!!!!от къде да дойде...??? То само в Лявуньово не дават тапии за юристи...---адвокати... Ама и тоя пич как се е вкопал във власта?колко му е мила и "скъпа" направо ша умре ма нема да я пущи.....

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?