Следвайте ни

Зловещи подробности! Ето защо убили фаталната рейнджърка

viber icon

Неуредени финансови отношения е една от версиите за смъртта на рейнджърката от Карлово. Това заяви на извънреден брифинг  Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Той даде подробности около тежкия криминален случай, при който бе намерено тялото на рейнджърката Десислава Стоянова. На брифинга присъства и директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков, както и наблюдаващият прокурор Петър Петров.

Тялото на карловската рейнджърка Десислава Стоянова беше открито снощи в пристройка в имот на бившия военен от Сопот Светослав Каменов. Той беше арестуван като заподозрян за убийството.  На брифинга се разбра, че тялото на убитата  рейнджърка е било натикано в ракла под спалня тип "Приста". Именно в тази страшна поза полицаите се натъкнали на останките на Десислава.

"За да бъде вкарано тялото в раклата е трябвало да бъде счупен врата й. Тепърва медиците ще установяват, дали той е счупен по време на побоя или само за да бъде натикана Десислава в раклата", обясни ст. комисар Илков.

Според разследващите Стоянова и Каменов не били любовници, каквато информация се появи по-рано в хода на разследването. Тя му дала колата си за поправка, а той я дал за скрап. Автомобилът е намерен в разглобен вид в автоморга от разследващите.

Кой ще плати кредита на Деси

Десислава Стоянова е имала изтеглен кредит от 15 000 лева към банкова институция. Поръчителка е станала нейна колежка - също рейнджърка.

Две седмици по-късно тя го потърсиала и вероятно му е поискала сметка. Така може би е станал фаталният скандал. До момента задържаният е направил "частични самопризнания", работи се по всички версии, включително и сексуално посегателство. Мъжът е криминално проявен.

След три мисии зад граница и работа като инструктор на бъдещи рейнджъри, Светослав бил освободен от армията през 2009 година.

Той е един от ранените при атаката срещу българската база "Индия" в Кербала на 27 декември 2003 година. След това има още две задгранични мисии в Афганистан.

Съдебните одисеи на Светослав

Осъждан е два пъти за каране в нетрезво състояние, като през 2011 година има е условна присъда за причиняване на катастрофа с големи имуществени щети.

През 2013 година е съден за бомбена заплаха към ДСК. Отново не лежи ефективно.

През 2014 година съдът в Мездра го осъжда за неплащане на вноски за детето му в продължение на два месеца. Светослав след това платил задълженията си.

Защо Десислава отишла набързо при Светослав

След като на 30-и ноември рейнджърката не отишла на работа, нейни колеги влезли в жилището й. Там открили всички лампи светнати, а настолният й компютър - включен.

Това говори, че младата жена е смятала да отиде и да си потърси набързо колата от Светослав. До къщата му в Сопот стигнала с автомобила на друг човек. Точно той е казал, че я е оставил пред дома на заподозрения.

Къде се крил 6 дни бившият рейнджър

Полицията установила още на 30-и ноември, че Светослав е последният известен човек, който я е виждал. Затова започнала да го търси. "На 5-и ноември той е обявен за общодържавно издирване. През това време той бил в село Зверево, Врачанско", разказа ст. комисар Илков.

Негов приятел - служител в полицаята се обадил да му съобщи, че го издирват. "Ела тук сам, ще се видим в лозята, иначе ще стане страшно", казал му Светослав Каменов. Снощи се предал на полицията и показал къде е скрито тялото.

Според разследващите, няма данни да е постъпвал в психиатрична клиника през годините.

Засега ще бъде обвинен за предумишлено убийство, за което се предвиждат между 10 и 20 години затвор.

"Точната правна квалификация ще бъде формулирана тези дни. Ще се вземат предвид всички обстоятелства", обеща наблюдаващият прокурор Петър Петров. /Марица.бг

Снимки от Наташа Манева

 

Очаквайте подробности

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?