49

Засия коледната елха на Асеновград СНИМКИ

Музикален спектакъл и впечатляваща заря белязаха началото на коледно-новогодишните празници в Асеновград

 

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев, Дядо Коледа и стотици асеновградчани и гости се включиха в тържественото отброяване на последните секунди преди запалването на празничните светлини в града. Цветните пламъчета, искрящи от хилядите лампички по коледното дърво, и впечатляващите фойерверки озариха нощното небе.

Минути преди това, кметът поздрави присъстващите, като им пожела здраве и сплотеност. „Асеновград облече своята прелестна коледна премяна! Със запалването на светлините на елхата сложихме началото на най-вълшебния месец от годината - онези дни, когато търсим топлина – и в домовете, и в сърцата си. На Рождество Христово стават чудеса. Нека тази Коледа бъде Вашето чудо! Бъдете здрави! Бъдете заедно и нека всеки един от нас намира светлината в себе си. Асеновград заслужава да блести!“, каза в посланието си д-р Грудев.

Празникът започна точно в 17:30 ч. с концерт на ДФ „Косара“. Малки и големи се забавляваха и аплодираха техните танцови изпълнения. Млади таланти от Музейна музикална школа, НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски“ и НЧ „Родолюбие“, със своите песни, пренесоха публиката във вълшебния свят на Коледа. За финал деца от ЦПЛР „Васил Левски“ разкриха тайните на танцовото изкуство от българския фолклор. Минути, преди да грейне елхата на площада, зазвуча родопска гайда и коледари нарекоха Асеновград за здраве и благоденствие.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?