49

Започна записването за Ковашкия събор в Асеновград

И тази година събитието ще събере занаятчии, изработващи ръчно своите изделия.

Община Асеновград и тази година ще подкрепи финансово Ковашкия събор, който ще бъде част от Майски културни празници. Датите, на които ще се проведе, са 24, 25 и 26 май. А мястото е същото – Градският парк на Асеновград. В интересната инициатива може да участва всеки занаятчия, който изработва ръчно различни изделия.

Независимо дали това му е хоби, или професия. Целта на събора е да се популяризират занимания, които биха допринесли за обогатяване културата на децата – от стари български обичаи и традиции до изделия от съвременното изкуство, изработени собственоръчно. Желаещите да се включат, могат да заявят участието си в срок до 30.04.24 г. (вторник) на тел.: 0888 76 5555. До момента вече са се записали близо 20 ентусиасти, практикуващи различни занаяти. Планирано е за участниците да има изненади.

„На Ковашкия събор в Асеновград участници, гости и зрители ще се потопят в атмосферата на този древен занаят. Умели занаятчии от цяла България ще покажат умения и техники на коване. Всеки от посетителите ще може да опита сам да изкове нещо, да вкуси от тръпката да нагрееш желязото до червено и да му дадеш форма под тежките удари на чука“, казва инициаторът Костадин Червенлиев. Планирано е и тази година да бъде обособен кът за малчуганите, които да „развихрят“ въображението си и да изковат своите първи изделия, под надзора на професионални ковачи.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Боян

Боян

14.03.2024 | 21:27

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:------- https://mub.me/mens

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?