71

Започна първият Ковашки събор в Асеновград ВИДЕО

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев откри официално първият Ковашки събор. Дори той лично облече работна престилка и ръкавици и показа на присъстващите в Градския парк, че с желание и упоритост всеки може да се научи на ковашката професия.

Д-р Грудев благодари на майсторите, че са избрали Асеновград за домакин на първото по рода си събитие в страната, от такъв мащаб.

И ги увери, че и занапред община Асеновград ще прави всичко възможно за да подкрепи затвърждаването на този събор, като част от културния календар на града, а провеждането му да се превърне в традиция.

Ковачите, от своя страна, връчиха на кмета Благодарствено писмо, с което изразяват своята признателност и искрена благодарност за подкрепата и личното съдействие на градоначалника. Една от целите на първия ковашки събор в Асеновград е да се съхранят и предават на бъдещите поколения занаятчийските умения и традиции, казват организаторите.

Днешният предпразничен ден в Градския парк продължи с много изненади за най-малките посетители - танци, песни, парад на приказните герои и още куп интересни дейности. Събитията продължават през целия ден днес.

А утре Асеновград ще чества своя празник с още по-богата програма, която може да откриете ТУК: https://www.asenovgrad.bg/bg/sabitiya/mayski-kulturni-praznitsi-v-asenovgrad-2023-g-programa .

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?