2374

Зам.-кметът на Асеновград: Да бъдем обединени, единомислещи, състрадателни и сплотени

В селата Конуш и Новаково зам.-кметът на Асеновград инженер Петър Петров, положи венци в знак на признателност пред делата и саможертвата на загиналите в името на Съединението. Той се поклони пред паметната плоча на участниците в Конушенската чета в Конуш (пред църквата), както и пред паметника на поп Ангел Чолаков в Новаково. Слово изнесе Росица Бикова – уредник в ИМ Асеновград.

Петър Петров отправи поздрав към жителите, от името на кмета на община Асеновград д-р Христо Грудев, който гласи: „Думата "съединение" в съвременния свят е придобила множество значения. През вековете тя е изменяла своята същност, но никога не е загубила истинската си стойност. Всеки ден си повтаряме как трябва да обединим силите си, за да живеем по-добър живот. Но тази важна от българската история дума притежава дълбок смисъл, който и до днес живее у всеки един от нас. Няма българин, чието сърце да не трепне, чувайки химна на България. Няма българин, който да не се вълнува от делата на героите, благодарение на които ние стоим днес тук с вас. Няма българин, който да не се гордее, когато българският трибагреник се развее високо у нас или другаде по света.

Да бъдем обединени, единомислещи, състрадателни и сплотени, имаме нужда точно сега. В този момент - момент на трудност и празничност, едновременно.

Често чувам, че да си обединител в днешно време е почти непосилно. Аз вярвам, че българската вяра устоява и на времето, и на предизвикателствата и неволите и пак успява да съедини дори най-разединените. Днес, когато честваме 137 години от съединението на Княжество България с Източна Румелия, Ви желая най-вече здраве. Нека си припомним как сплотено и в единност са живели нашите деди и заедно обединени да докажем на света, че само "Съединението прави силата"!”

Видео от двете  събития може да гледате – ТУК - и да се абонирате за YouTube канала на община Асеновград, за да следите актуалните събития.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
АНГАРИЯ ОТ СОФИЯ ДО САМОКОВ :)

АНГАРИЯ ОТ СОФИЯ ДО САМОКОВ :)

06.09.2022 | 11:53

ДОКАТО СИ ГЛЕДАТЕ РАХАТА ТЪ ПИ ЖИВОТ НИ И НЕ ВИ ПРЕЧИ ДА МЕТНЕТЕ ПО НЕКОЯ ТОРБА С Л А Й Н А ПО МЕН ЗА ДА НЕ СИ ГО РАЗВАЛЯТЕ, ЩЕ ЯДЕТЕ БОЙ НА ПОЧИВКИ! ДОКАТО ВИ ИЗКОЧАТ ЗЪРКЕЛИТЕ! ;)

Отговори
0 2
АНГАРИЯ ОТ СОФИЯ ДО САМОКОВ :)

АНГАРИЯ ОТ СОФИЯ ДО САМОКОВ :)

06.09.2022 | 11:51

Не сме народ, не сме народ, а мърша, хора, дето нищо не щат да вършат. Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас. И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със време. Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядеме... Помежду си лихи, буйни, топорни, пред други сме тихи, мирни, покорни... Все нас тъпчат кой отдето завърне, щот сме туткун, щото не сме кадърни... Всякой вика "Яман ни е нам хала!" - а всякому мерамът е развала... Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша! 1875 ГОДИНА!

Отговори
0 1

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?