Следвайте ни

Забранява се къпането, плуването и спортуването в неохраняеми водни площи в Асеновград

viber icon

Създадена е Общинска комисия по водно-спасителна дейност в Асеновград, която ще следи за поставяне на предупредителни и забранителни знаци и табели на опасните за къпане и плуване зони. Ангажимент по изпълнението на тази задача имат наематели, концесионери, кметове и кметски наместници на населени места, в землищата на които има водни площи.

Представители на РЗИ – Пловдив следва да организират провеждането на системен контрол и проверки на плувните басейни. Стриктно ще се следи за извършването на дезинфекционни и дезакаризационни мероприятия. По време на спортни мероприятия и състезания, които се провеждат на водни площи, следва да се назначава дежурна линейка и лекар. Задачата на Общинския съвет на БЧК пък (самостоятелно или съвместно с Областния съвет на БЧК) ще трябва да провежда системна профилактика по водно спасяване на територията на община Асеновград за недопускане на удавяния.

Ръководството на общинската администрация съобщава, че къпането и плуването на територията на общината може да се извършва само в охраняеми водни площи, обезопасени и оборудвани в съответствие с изискванията на Наредбата за водно-спасителна дейност. Не се разрешава и без осигурени спасители в река Чая и басейните в населените места на общината. Къпането, плуването, гребането и други водни спортове, както и използването на плавателни съдове и съоръжения с развлекателна цел във всички необезопасени и неохраняеми водни площи – язовири, канали, малки водоеми, реки, басейни и други водохранилища не територията на общината - също се забраняват.

Информацията е предоставена и до знанието на кметовете, кметските наместници и жителите на населените места от общината, концесионери и наематели на язовири.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Бесен

Бесен

26.05.2021 | 21:07

Е тва е „демокрация”(фашизъм) в действие честито някой много добре си плаща кадето трябва за да лапа от монопола.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?