46

Внимание, шофьори! Затварят пътя Асеновград-Смолян, вижте кога

Заради почистване на срутище, възникнало след Асеновата крепост, ще бъде въведена временна организация на движението на главния път Пловдив - Смолян, информират от общината. Преминаването на пътни превозни средства (ППС) в двете посоки, в района на бившата мелница "Никола Панайотов", ще бъде преустановено от 09:30 ч. до 11:00 ч. на 13.04.22 г. (сряда).

Скалата, която трябва да бъде премахната, се намира в близост до един от туристическите маршрути на общината, които ОП "Туризъм" има ангажимент да поддържа, а именно - така нареченият "Римски път". Осигурен е външен изпълнител на услугата, тъй като скалата е голяма и община Асеновград не разполага с необходимите ресурси, за да я отстрани и мястото отново да бъде безопасно. Скалният масив ще бъде раздробен на по-малки късове и премахнат. Поради тази причина се налага временно да се спре преминаването на автомобили и пешеходци в горепосочения участък, с цел да се избегнат инциденти при отделянето на скални отломки.

Движението ще бъде регулирано от служители на РУ - Асеновград, съгласувано с Агенция пътна инфраструктура (АПИ), която е собственик на републиканския път Пловдив - Смолян.
Динамичните природни процеси (снеговалежи, замръзвания, обилни валежи и други) причиняват ерозия на почвата и разпукване на скална маса. Всеки подаден сигнал за това, до община Асеновград, се разглежда своевременно. Извършва се оглед на място от специалисти, които отправят предписания по какъв начин би следвало да се предприемат съответните мерки.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Настрадин Ходжа

Настрадин Ходжа

14.04.2022 | 09:43

Помаците спокойно ще карат рамазана,без да идват на Филибето

Отговори
0 1

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?