Следвайте ни

Високопроходима линейка за Спешна помощ в Асеновград

viber icon

С нов модерен автомобил "Ситроен" с висока проходимост 4X4 е оборудван Центърът за спешна медицинска помощ Пловдив. Това съобщи неговият директор д-р Иван Стойнов. Той поясни, че новата линейка отива на разположение на филиала в Асеновград.

"В този район обслужваме планински места, където е необходима високопроходима техника. За това насочихме автомобила към филиала в Асеновград", уточни д-р Иван Стойнов. Той добави, че това е осмата нова линейка, която Центърът за спешна медицинска помощ получава от Министерството на здравеопазването по проекта за модернизация на Спешната помощ на стойност 164 милиона лева. Той предвижда до края на 2021 година да бъдат доставени 400 нови линейки във всички спешни медицински центрове в страната.

Първите 14 служители на ЦСНСП Пловдив ще преминат от 16 до 22 декември обучение по проекта  „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“ (ПУЛСС), ще водят доказани български лекари с различни медицински специалности и дългогодишен опит. Обученията предвиждат теоретична и практическа част, като всяка група ще бъде обучавана в рамките на 5 дни. Разходите, свързани с логистиката се покриват от бюджета на проекта. Осигурени са 28 високотехнологични манекени, като за целите на обучението ще бъдат използвани и 43-те симулатора, закупени в изпълнение на проекта ПУЛСС – реализиран в рамките на предходния програмен период. Доставени са компютърно и офис-обзавеждане, изготвени са диагностично-терапевтични протоколи и алгоритми, както и програми за обучение, които съответстват на потребностите на служителите в системата на Спешната помощ.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?