Следвайте ни

"Ваканция в библиотеката" забавлява безплатно децата в Асеновград

viber icon

Заместник-кметът по хуманитарните дейности в Асеновград Петър Петров постави началото на "Ваканция в библиотеката". Точно 75 деца на възраст до 15 г. ще се забавляват безплатно цяло лято. Сред идеите, подготвени специално за участниците от библиотечните служители, ще бъдат "Мис и Мистър библиотека", "Звезден талант на библиотеката" и много други. Деца могат да бъдат записвани през цялото лято.

"Удоволствие е за мен да открия поредното издание на "Ваканция в библиотеката". Радостен съм да видя толкова много щастливи деца и родители тук, които са готови за нови библиотечни приключения. Едно е сигурно - заедно с вас си обещахме, че тази година няма да позволим нa пандемията от COVID-19 да спре срещите ни и ето, че изпълнихме обещанието си. В инициативата се включват над 70 малки асеновградчани, което говори, че интересът към нея продължава да е много висок, а това може само да ни радва. От свое име и от името но кмета на Асеновград доктор Христо Грудев искам да благодаря на родителите за оказаното доверие към Градска библиотека "Паисий Хилендарски" и към общината, чийто основен приоритет са израстването и развитието на децата. Пожелавам на всички участници весело лято, създаване на много нови приятелства и приятни занимания в инициативата "Ваканция в библиотеката"!", приветства присъстващите заместник-кметът Петров.

Събитието е дългоочаквано от асеновградчани и ще се провежда всеки вторник и четвъртък от 10:00 ч. до 12:00 ч. Отбелязват се 11 успешни години от стартирането на програмата, като юбилейната 10-та годишнина през миналата година не беше чествана поради ситуацията с COVID-19. Целта на инициативата е малчуганите да са по-близо до книгата и знанието. Идеята е да се провокират творческите възможности и талант у децата. Това ще се случи чрез множеството предвидени в програмата работилници. През тази година акцентът на "Ваканция в библиотеката" е "Пътешествия по света". За тази цел ще бъде направен общ поглед към културното наследство и ценности в световен мащаб. Малчуганите ще станат участници и в работилници по приложно изкуство, като ще бъдат подпомагани от доброволци, които вече имат опит в задачите на "Ваканцията". Пред малките асеновградчани ще бъдат представяни различни професии, ще се проведат конкурси, ще се изнасят беседи, в които децата ще се включват активно, и други.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?