Следвайте ни

В Маджарово сменят водопроводи за 5 млн. лева

viber icon

С 5 084 891 лв. от програмата за развитие на селските райони ще бъде  реконструирана вътрешна водопроводна мрежа в община Маджарово.

Ще бъдат сменени водопроводите в града и селата Долно Съдиево, Тополово, обичаното от туристи Бориславци и Долни Главанак. Освен това ще се прави възстановяване на настилка и изграждане на контролна система.

Финансирането е по договор на общината, сключен през м.г. с държавен фонд „Земеделие“.

От замираща, най- малката община в хасковска област, се превръща във все по- желана, не само от туристите. Маджарово се оказа единствената община с механичен прираст за м.г.  Тук са се заселили 401 души. Причината е в завърналите се изселници от Турция. Много от тях като се пенсионират, предпочитат да се върнат тук. Хора привлича тук и дърводобивът.

Това повиши интереса към имотите, които вече не се продават на символични цени, както бе преди години, когато бе сложен край на минната промишленост. Всичко това води до нуждата от подобряване не инфраструктурата.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?