49

В Асеновград стартира конкурсът "Вълшебният свят на книгите"

Приемат се детски рисунки в свободна техника, нарисувани от деца на възраст до 15 г.

Община Асеновград и Градска библиотека "Паисий Хилендарски" обявяват Онлайн конкурс за детска рисунка на тема „Вълшебният свят на книгите”. Поводът е 2-ри април – Световният ден на детската книга. Конкурсът е посветен на 218-годишнината от рождението на Ханс Кристиян Андерсен. Целта на инициативата е да се предостави възможност за изява на творческите заложби у децата и учениците, както и да се стимулира и провокира интересът към книгата, като културен феномен, ценен източник на знание и средство за комуникация.

В конкурса могат да участват всички деца от община Асеновград, на възраст  до 15 г. Класирането ще бъде в 3 възрастови групи:

І-ва възрастова група: за деца в детската градина и подготвителни групи;
ІІ-ва възрастова група: I - IV клас;
ІІІ-ра възрастова група: V - VIII клас.

Детските рисунки могат да бъдат представени в свободна техника. Условие е произведенията да бъдат сканирани или заснети с фотоапарат и да се изпратят на e-mail: [email protected] , в срок до 12.04.23 г. (сряда) .В писмото, освен сканираният файл на рисунката, следва да се изпишат двете имена на автора, възрастта му, както и учебното заведение, което посещава.

След 12-ти април детските рисунки ще бъдат публикувани във Facebook страницата на библиотеката и всички потребители ще могат да гласуват. Гласуването ще приключи на 19.04.23 г. (сряда). Децата, чиито рисунки получат най-много харесвания, ще бъдат наградени с грамоти. Официалното награждаване ще се състои на 21.04.23 г. (петък) от 13:00 ч. в Градската библиотека.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?