Следвайте ни

Удостоиха с "Почетен гражданин" на Асеновград д-р Червенков и Йордан Кожухаров

viber icon

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев удостои новите избраници със званието "Почетен гражданин". Това са управителят на асеновградската болница доктор Иван Червенков и общественикът и културен деец Йордан Кожухаров.

Почетните граждани получиха подаръци и поздравления и от Общински съвет - Асеновград, връчени от заместник-председателя доктор Емил Караиванов.

 

"Уважаеми доктор Червенков и господин Кожухаров, удостояването със званието "Почетен гражданин" е едно признание към Вас от нас. А и от всички жители на нашата община. С доктор Иван Червенков се познаваме от деца. След това започнахме като млади лекари в болницата и впоследствие всеки пое своя път. Доктор Червенков, това е признание към Вашата специалност и професионализъм, към организационното Ви умение да ръководите колегите си.

Най-безкористната, най-искрената благодарност е тази, към медика, когато е помогнал на човек. Господин Кожухаров, Вас Ви познавам, още откакто бях ученик, а Вие - заместник-директор в гимназията. С искрени чувства изразявам възхищението си към Вас. Искам да Ви пожелая със същия ентусиазъм и професионализъм да се отнасяте към Вашите ангажименти и занапред. Продължавайте да бъдете пример за всички нас.

Вие сте доказателството, че независимо от времето, човек, когато има желание, може да отдаде своите сили и интелект в полза на обществото", каза в обръщението си към новите почетни граждани кметът Грудев.

 

Празничният ден продължи с концерт на Петя Буюклиева. Тя спечели овациите на стотици асеновградчани и гости на града в Градския парк със спектакъл, продължил повече от час. Пред асеновградска публика Буюклиева изпя познати е нови парчета. На финала на спектакъла си певицата припомни на местните превърналата се в химн на града песен "Мой, Асеновград".

Кметът доктор Христо Грудев бе сред зрителите на концерта в Градския парк, след което поднесе красива аранжировка с цветя на Петя Буюклиева. Десетки фенове на певицата си направиха снимка с нея, а тя благодари за поканата лично на градоначалника. "Благодаря от сърце за прекрасните цветя! Сърцето ми остава в Асеновград! Хубав празник!", обърна се певицата към доктор Грудев.

Събитията по повод празника на Асеновград продължиха с концерт на Вокална формация "Калина Малина". Интересна програма очаква асеновградчани чак до 22:00 ч. днес. От 16:30 ч. в Градския парк любими анимационни герои ще забавляват най-малките. В 18:00 ч. отново на същото място ще започне концерт на Музейната музикална школа с ръководител Веси Пашалиева. От 19:30 ч. събитията се изместват на сцената пред НЧ "Родолюбие" със спектакъл на Денс формация "Косара".

В 20:15 ч. пак там за Празника на Асеновград ще пее Нели Петкова. Финалът на тържествата ще бъде поставен от зрелищна заря.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?